Vitamin C 1000mg (90kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

18.99

Dodatak ishrani koji dolazi u obliku tableta, gdje jedna tableta sadrži 1000 mg čistog C-vitamina.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Vitamin C je od velike važnosti za normalno funkcionisanje organizma.

Pomaže u održavanju normalnog funkcionisanja imunološkog sistema. Jedna od njegovih vrlo važnih funkcija je održavanje kolagena u akciji (proteina neophodnog za stvaranje vezivnog tkiva u koži, ligamentima i kostima)

Takođe doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca i spriječava krvarenje.Bori se protiv bakterijskih i virusnih infekcija i smanjuje efekte određenih supstanci koje uzrokuju alergije.

Vitamin C doprinosi imunološkoj odbrani podržavajući različite ćelijske funkcije urođenog i adaptivnog imunološkog sistema. Vitamin C podržava funkciju epitelne barijere protiv patogena i promoviše aktivnost uklanjanja oksidanata na koži, čime potencijalno štiti od oksidativnog stresa u okolini. Vitamin C se akumulira u fagocitnim ćelijama, poput neutrofila, i može pojačati hemotaksiju, fagocitozu, stvaranje reaktivnih vrsta kiseonika i na kraju ubijanje mikroba.

Nedostatak vitamina C dovodi do oštećenja imuniteta i veće podložnosti infekcijama. Zauzvrat, infekcije značajno utiču na nivo vitamina C zbog pojačane upale i metaboličkih zahtjeva. Dalje, čini se da suplementi sa vitaminom C mogu da spriječe i liječe respiratorne ali i druge infekcije.

Profilaktička prevencija infekcije zahtjeva unos vitamina C u ishrani koji obezbjeđuje barem adekvatne, ako ne i zasićujuće nivoe u plazmi (tj. 100-200 mg / dan), koji optimizuju nivo ćelija i tkiva. Suprotno tome, liječenje utvrđenih infekcija zahtjeva znatno veće (gram) doze vitamina da bi se nadoknadio povećani inflamatorni odgovor i metabolička potreba.

 

Namjena: Dodatak ishrani sa visokom dozom vitamina C. Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije imunog sistema.

Sastojci: Vitamin C – L-askorbinska kiselina; sredstvo za povećanje zapremineceluloza; sredstva protiv zgrudvavanjasilicijum-dioksid, magnezijumove  soli masnih kiselina.

Način upotrebe: Uzeti 1 tabletu dnevno sa vodom ili nekim drugim napitkom, najbolje tokom glavnog obroka. 

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja djece.

Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste ljekove ili druge suplemente, prije upotrebe preparata treba da se posavjetuju sa ljekarom ili farmaceutom. Poseban oprez je potreban kod osoba sa oboljenjima bubrega i rizikom od stvaranja  oksalatnog kamenja  ili sa nekim oblikom anemije. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mjestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od izvora toplote i sunca.

Najbolje upotrijebiti do: Označeno na pakovanju 

Oznaka serije: L 

Dodatne informacije

Kapsule

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vitamin C 1000mg (90kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Aktivni sastojak  100g  1 tableta  % NRV 
Vitamin C  66,67 g  100 mg  1250 

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Vitamin C

Vitamin C 1000mg (90kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

18.99