GLUTHATION GLR® 250MG/ANTIOKSIDANT-YAMAMOTO® NUTRITION

Na Akciji: 14.95

GLR je dijetetski suplement baziran na redukovanom glutationu (Setria), sa vitaminima C i selenom. Posebno treba naglasiti da i vitamini C i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, dok vitamini C takođe promovišu regeneraciju redukovane forme vitamina E.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Yamamoto GLR® je formulisan u brzorastvarajućim podjezičnim (eng. sublingual) tabletama, kako bi se Setria-Glutathione što brže apsorbovao preko podjezične venske cirkulacije gornje šuplje vene, zaobilazeći na taj način crijevnu aktivnost gama-glutamiltransferaze (apsorpcija se realizuje već u ustima), i izbegavajući metaboličku žudnju enterocita, preskačući hepatički filter, sprečavajući istovremeno i metabolizam u jetri.

GLR je dijetetski suplement baziran na redukovanom glutationu (Setria), sa vitaminima C i selenom. Posebno treba naglasiti da i vitamini C i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, dok vitamin C takođe promoviše regeneraciju redukovane forme vitamina E.

Glutation (eng. Glutathione) je prva linija odbrane ljudskog tijela protiv oksidativnog stresa, kao i protiv mnogih ksenobiotika kojima je naš organizam hronično izložen (toksini, medikamenti, teški metali, pesticiti i dr), a koji napadaju ćelije i enzime u našem tijelu. Akumulacija oksidativne štete u ovom smislu promoviše ubrzano starenje organizma, otvarajući tako i mogućnosti za razna oboljenja, degradaciju fizioloških funkcija, koje postaju manje efikasne i podložnije spoljašnjim napadima.

 

Štaviše, postoji direktna korelacija između procesa starenja i redukcije koncentracije intercelularnog glutationa, kao i snažna korelacija između rasta ovih koncentracija i rasta procenta preživljavanja. Potpomognuto značajnom naučnom empirijom i znanjem, dokazano je da je optimalni nivo glutationa esencijalan za podršku funkcionisanja imunog sistema, radi zaštite i detoksikacije jetre i bubrega, umanjivanja opasnosti od hroničnih oboljenja i promovisanja “mladosti” organizma. Naziva se još i glavni anitoksidant (eng. master antioksidant), imajući u vidu njegovu sposobnost da “reciklira” druge antioksidanse, poput vitamina C, E, zatim alfa-liopične kiseline, koenzima Q10, a kada se nivoi glutationa uvećaju, posledično dolazi i do uvećanja i aktivacije drugih antioksidanasa, što je svakako odlična činjenica za naše tijelo! Njegova oralna konzumacija je oduvek bila kontroverzna tema i kao takva ostavljana po strani, jer ljudska crijeva sadrže veoma važne koncentracije enzima gama-glutamiltranspeptidaze, koji degradira najveći deo apsorbovanog glutationa, pa unosom čak i značajnijih doza glutationa ili drugih prekurzora nije došlo do zaključaka koji bi naveli injekcioni unos.

GLR je nova generacija redukovanog glutation suplementa, koja kombinuje dvije posebne strategije, koje sinergijski unapređuju apsorpciju i biodostupnost ovog veoma vrijednog antioksidansa, efektivno promovišući njegovu oralnu upotrebu. GLR je spreman u formi tableta, preko formule posebno patentirate od strane japanske internacionalne kompanije “Kyowa Hakko”. Značajna studija objavljena u “European Journal of Nutrition” magazinu pokazala je da dnevni unos Setria glutationske formule uvećava glutationske rezerve za oko 30-35% u periodu od šest mjeseci!

Sastojci: zaslađivači: manitol, sukraloza; Reducirani L-glutation (Setria®), L-askorbinska kiselina (vitamin C), sredstva protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid, magnezijeve soli masnih kiselina; L-selenometionin, eterično ulje mente. SETRIA® je registrirani zaštitni znak tvrtke KYOWA HAKKO BIO CO., LTD.

Uputi za uzimanje: 1-2 kapsule dnevno, najbolje nakon obroka.

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja djece. Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste ljekove ili druge suplemente, prije upotrebe preparata treba da se posavetuju sa ljekarom ili farmaceutom. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.

Informacije o alergenima: Proizvod ne sadrži alergene

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mjestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od sunca.

Najbolje upotrebiti do kraja: Označeno na pakovanju 

Oznaka serije: L

 

Dodatne informacije

Gramaža

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “GLUTHATION GLR® 250MG/ANTIOKSIDANT-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Neto masa 30 tableta za žvakanje
Smanjeni L-glutation (Setria®) 250 mg
Vitamin C 80 mg (100% AR / RI **)
Selen 55 mcg (100% AR / RI **)** AR / RI: referentne pretpostavke

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
GLUTHATION YAMAMOTO

GLUTHATION GLR® 250MG/ANTIOKSIDANT-YAMAMOTO® NUTRITION

Na Akciji: 14.95