Supplement House

POBOLJŠATI NAČIN ŽIVOTA

Zdrav i srećan život u velikoj mjeri zavisi upravo od onoga što unosimo u naše tijelo ishranom. Optimalan unos vitamina i minerala igra ključnu ulogu u pravilnom funkcionisanju našeg organizma. Osim ishrane važno je biti i fizički aktivan.

 

PODRŠKA IMUNOM SISTEMU

Briga za zdravlje i bolje raspoloženje započinje sa zdravom prehranom te redovnom fizickom aktivnošću. Sa suplementima kao dodacima možete vašu ishranu dodatno obogatiti. Tako ćete tijelu osigurati hranjive stvari koje nam često nedostaju zbog brzog načina života, nepravilne prehrane, ograničenog energetskog unosa, osiromašenosti hrane.Predstavljamo vam sjajne proizvoda koji pridonose dobrom osjećaju, boljem imunitetu, boljem raspoloženju i generalno boljem zdravlju cjelokupnog tijela.

Vitamin C je od velike važnosti za normalno funkcionisanje organizma.

Pomaže u održavanju normalnog funkcionisanja imunološkog sistema. Jedna od njegovih vrlo važnih funkcija je održavanje kolagena u akciji (proteina neophodnog za stvaranje vezivnog tkiva u koži, ligamentima i kostima)

Takođe doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca i spriječava krvarenje. Bori se protiv bakterijskih i virusnih infekcija i smanjuje efekte određenih supstanci koje uzrokuju alergije.

Nedostatak vitamina C dovodi do oštećenja imuniteta i veće podložnosti infekcijama. Zauzvrat, infekcije značajno utiču na nivo vitamina C zbog pojačane upale i metaboličkih zahtjeva. Dalje, čini se da suplementi sa vitaminom C mogu da spriječe i liječe respiratorne ali i druge infekcije.

Vitamin D je posebno poznat po svojoj sposobnosti da stimuliše apsorpciju kalcijuma. Vitamin D takođe pokazuje mnoga antikancerogena svojstva, posebno protiv raka debelog crijeva i dojke. Učestalost raka debelog crijeva i dojke je veća u područjima gdje je izloženost sunčevoj svjetlosti niža.

– Učestvuje u metabolizmu kalcijuma i fosfora, a time i u formiranju kostiju

– Potpomaže liečenje konjuktivitisa

– Poboljšava resorpciju kalcijuma i fosfora iz creva i fiksiranje u kostima

-Doprinosi jačim kostima i zdravijim zubima, te je vrlo djelotvoran u razvoju djece.

-Takodje zadnih godina D-vitamin se pokazao kao odlicna podrska nasem imunitetu sto ga je svrstalo medju suplementima koji su imali znacajno mjesto u borbi protiv Covida-19.

Vitamin E, dodatak ishrani koji dolazu i obliku kapsula, gdje jedna kapsula sadrzi 60mg Vitamina E. Izuzetno važna hranjiva materija, koja je neophodna za normalno funkcionisanje imuniteta,vida, zdravlje kože, reprodukciju krvi i rada mozga.

Yamamoto® Nutrition MULTI VITAMIN je prehrambeni dodatak koji pruža potpun spektar vitamina i minerala. Proizvod je pogodan u slučaju smanjenog unosa iz ishrane ili povećanih zahtjeva za ove hranljive materije.

Idealan je kako za sportiste ,rekreativce tako i za i onu grupaciju ljudi koji nisu fizički aktivni. Fenomenalna je podrška našem imunitetu i kao takav idealan je u situacijama povećanog rizika od dobijanja virusa,bakterija i gljivica.

NAC pomaže redukciju tiroidnih antitijela. Takođe promoviše putanju detoksikacije našeg tijela (koje su vrlo često disfunkcionalne kod hašimoto sindroma).Dodatno, pomaže kod stanja kao što su astma, osteoropoza, oksidativni stres, hronična upala, odnosno druge nedaće u vezi sa hašimoto sindromom.

NAC se pokazao kao fenomenalan preparat u borbi protiv Covid-19 i jedan je od suplemenata koji doktori daju pacijentima.

Yamamoto® Research Imugen® je dodatak ishrani vitamina C, cinka i ekstrakta ehinacee. Vitamin C i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.Cink doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, dok vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Osim toga, Imugen® sadrži ekstrakte ehinacee koji podržavaju prirodnu odbranu tijela i funkcionalnost respiratornog trakta.

GLR je dijetetski suplement baziran na redukovanom glutationu (Setria), sa vitaminima C i selenom. Posebno treba naglasiti da i vitamini C i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, dok vitamini C takođe promovišu regeneraciju redukovane forme vitamina E.

Yamamoto GLR® je formulisan u brzorastvarajućim podjezičnim (eng. sublingual) tabletama, kako bi se Setria-Glutathione što brže. Glutation (eng. Glutathione) je prva linija odbrane ljudskog tijela protiv oksidativnog stresa, kao i protiv mnogih ksenobiotika kojima je naš organizam hronično izložen (toksini, medikamenti, teški metali, pesticiti i dr), a koji napadaju ćelije i enzime u našem tijelu

DOBRO RASPOLOŽENJE I MIRAN SAN

Yamamoto® Research ašvaganda (eng. Ashwagandha) je dijetetski suplement namenjen poboljšanju osjećanja fizičkog i psihičkog blagostanja (eng. well-being). Ašvaganda promoviše relaksaciju i osjećaj mentalnog zadovoljstva, dok istovremeno ostvaruje tonički i adaptogeni efekat, kako bi „poništila“ osećaj zamora ili umora.

Hiljadama godina, biljka ašvaganda se koristila u ajurvedijskoj medicini i smatra se odličnom za osvježavanje tijela i oporavak od raznih poremećaja, za očuvanje zdravlja i promovisanje jakog imunog sistema, plodnosti i dr. Njene aktivnosti u slabljenju osjećaja nervoze, anksioznosti i hroničnog umora su široko poznate, kao i njene sposobnosti da promovišu kvalitetniji odmor i relaksaciju tijela i centralnog nervnog sistema, jednom riječju ponaša se kao prirodni antistres agent.

LIJEP IZGLED I VITALNOST

Nedostatak određenih hranljivih materija može dovesti do slabijeg obnavljanja kože, nastanka bora, krhkih noktiju te stanjivanja kose. Uz prehrambene dodatke možete vašu prehranu obogatiti sa svim važnijim elementima koji su tijelu potrebni za održavanje zdrave kože, noktiju i kose.

THE Zink sadrži 15 mg čistog cinka u jednoj kapsuli. Cink je važan mineral koji podržava mnoge uloge u tijelu, uključujući normalnu funkciju zdravog imunološkog sistema i održavanje jake i zdrave kože, kose i noktiju. Takođe je poznato da igra ključnu ulogu u aktivnostima neutraliziranja slobodnih radikala u tijelu, a posebno je korisno za održavanje zdravog starenja.

Cink takođe podržava optimalne nivoe testosterona i kao takav jako je bitan kod muskaraca. Takodje pozitivni ucinci cinka su od davno poznati kad je prostata u pitanju pa se savjetuje redovno suplementiranje cinkom kod svih onih koji imaju gore navedenu problematiku.

X3M Joint Protect sadrži ključne sastojke za zdravlje zglobova. Glukozamin, kondroitin i MSM. Glukozamin je prirodni gradivni blok u hrskavičnim dijelovima tijela. Dio je veće molekule poznate kao glikoprotein, a ona gradi i popravlja

hrkavicu. Lubricira zglobove stimulirajući stvaranje tečnosti koja ih održava gipkima. Uz to, sadrži anti-upalna svojstva koja ga čine pogodnima za ljude s osteoartrozom. Odnosno medicinskim problemom hrskavice. Može doći i do otklanjanja svakog daljnjeg oštećenja hrskavice.

Kondroitin radi tako da zadržava vodu i nutrijente u hrskavici dajući joj strukturu. To jeveoma važno svojstvo budući da hrskavice nemaju dovod krvi. Drugim riječima, on lubricira zglobove i održava tkivo zdravim. Kada se to tkivo istroši zbog starenja ili povrede, ta supstanca nestaje i bolne bolesti dolaze kao rezultat.

X3M Joint Protect sadrži MSM (methyl sulfonyl methane) koji je oblik sumpora sa važnim anti-upalnim svojstvima. Nivoi MSM-a u ljudskom tijelu su najviši u danima nakon rođenja i djetinjstvu, a rapidno padaju kako vrijeme prolazi. MSM igra vitalnu ulogu u stvaranju zdravih stanica bez kojih tijelo postaje pogodnije za bolesti i povrede.

Hidrolizovani kolagen kompanije Yamamoto® Research sadrži peptidni kolagen VERISOL®, hidrolizat na bazi bioaktivnog kolagena tipa 1, sa vrlo visokom bioraspoloživošću, sposoban da stimuliše biosintezu novog kolagena i poveća procenat elastina u koži. Rezultat ovoga je značajno povećanje proizvodnje kolagena u dermisu u ekstracelularnom matriksu, oporavljajući ono što je izgubljeno usled procesa starenja i spoljnih faktora. Brojna naučna istraživanja potvrdila su efikasnost mogućnosti poboljšanja funkcionalnog stanja zglobova i kostiju i smanjenja starenja kože, značajno poboljšavajući dubinu bora, značajno poboljšavajući sjaj, čvrstoću i elastičnost kože. Kao pravi nutraceutik koji oživljava kožu, njegov unos stimuliše proizvodnju kolagena hraneći „iznutra“ gde nema lokalnog tretmana kolagenom, intervenišući na nivou „derme“, najdubljeg sloja kože, dajući novu snagu za nokte i jačanje kose. Dodatak vitamina C će spriječiti znakove starenja i podržati djelovanje vanjskih agenasa u borbi protiv slobodnih radikala.

Azgard Tribulus terrestris je mediteranska biljka koja proizvodi voće, koja postaje sve popularnija među sportistima, dizačima tegova i starijim ljudima. Naš 100%

prirodni moćni standardizovani ekstrakt ima zagarantovanu koncentraciju (min. 40%) saponina. Tribulus terrestris se vijekovima koristio u staroj Grčkoj, Indiji i Africi za podršku plodnosti i podmlađivanje tijela.

Naš tribulus ima najmanje 40% sadržaja saponina što čini Azgard Nutrition Tribulus jednom od najmoćnijih dostupnih formula.