Supplement House

POVEĆATI IZDRŽLJIVOST

Kod sportova izdržljivosti važno je pobrinuti se za pravilnu hidrataciju i dovoljan unos energetskI bogate hrane.

PRIJE TRENINGA

Preporučujemo vam kombinaciju beta alanina i L-arginina sa kojom ćete povećati izdržljivost mišića tokom dužih i visoko intenzivnih treninga.

Beta-alanin (Beta ala prašak) je neesencijalna aminokiselina koju mišićne ćelije koriste za sintezu karnozina, dipeptida koji se sastoji od beta-alanina i L-histidina. Karnozin se nalazi u visokim koncentracijama u skeletnim mišićima i uglavnom se nalazi u mišićnim vlaknima koja se brzo trzaju (tip II). Povećanje karnozina u mišićima suplementima ima sve veću popularnost među bodibilderima i treniranim sportistima jer povećava izdržljivost I odlaže zamor mišića. Mnoge naučne studije koje su radjene na sportistima su potvrdile dejstvo Beta-Alanina čime je on jedan od suplementa u koje treba investirati pogotovo ako dolazite iz sportova gdje dominiraju snaga,brzina i izdržljivost.

Yamamoto® Nutrition Arginin prašak je dodatak ishrani sa L-argininom, koji se preporučuje u slučajevima povećane potrebe za njim, posebno za sportiste i žene koji se bave napornim fizičkim aktivnostima.

L-arginin je neesencijalna aminokiselina, što znači da ga u normalnim uslovima ljudsko tijelo može sintetizovati kako bi zadovoljilo svoje potrebe. U slučaju loše ishrane ili teške fizičke aktivnosti, tijelo više nije u stanju da proizvodi dovoljno arginina, pa se određena količina treba unositi suplementima. Budući da je jedini prekursor azot -oksida (NO) i važan prekursor kreatina, suplementacija argininom je nezaobilazna među sportistima i bodibilderima.

TOKOM TRENINGA

Tokom treninga je veoma važno voditi računa o hidrataciji jer se dosta tečnosti gubi tokom znojenja. U tom pogledu je najbolje koristiti izotonične napitke ili energetske gelove.

THE Isodrink je razvijen u skladu sa najnovijim istraživanjem o hidrataciji i sportskoj izdržljivosti. Kombinacija jednostavne glukoze i saharoze pretvara se u energiju sa zapanjujućom brzinom i traje kroz duže periode napornih vježbi čime povećava izdržljivost i odlaže početak umora.

Sa samo 2-3% gubitka tjelesne tečnosti, performanse se drastično smanjuju. THE Isodrink je idealno izotonično piće sa svojim indeksom osmolalnosti od 7%. To znači da se tranzicija hranljivih materija u organizam dešava vrlo brzo i da stoga ne opterećuje digestivni trakt, što je svakako nepoželjno tokom sportskog događaja. THE Isodrink takođe sprečava grčeve u mišićima izazvane dehidracijom, smanjuje umor i pregrijavanje tijela, povećavajući tako vaš fokus i mentalnu oštrinu.

NAKON TRENINGA

Preporučujemo vam mješavinu bjelančevina i ugljenih hidrata za što bržu obnovu iscrpljenih glikogenskih rezervi.

Yamamoto Glutamass je neophodan u određenim situacijama, uključujući naporne vježbe, kada tijelo ne može da zadovolji svoje potrebe tako što sintetiše glutamin. Glutamin je fenomenalan suplement koji podržava naš imunološki sistem i zdravlje našeg digestivnog sistema.Mnogi doktori ga redovno koriste kao podršku kod crijevnih i želudačnih bolesti.

Azgard Odin BCAA+Glutamin naučno je formulisan da promoviše potpuni oporavak mišića i rast istih, dok istovremeno spriječava razgradnju mišića.Sa dodatnim voćnim ekstraktom kofeina i ketona maline, smanjuje umor i omogućava pravilno funkcionisanje mišića.