THE X3M Joint Protect (90kaps)

Na Akciji: 13.90

X3M Joint Protect sadrži ključne sastojke za zdravlje zglobova. Glukozamin, kondroitin i MSM.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Vrijeme potrebno za dostavu: Rok isporuke 15-30 dana

THE Nutrition razvio je X3M Joint Protect kako bi potpomogao vašim zglobovima u otklanjanju neugodne boli, omogućavajući vam da trenirate duže i jače. Svaki sastojak posebno je testiran u kombinaciji s ostalima.

Glukozamin je prirodni gradivni blok u hrskavičnim dijelovima tijela. Dio je veće molekule poznate kao glikoprotein, a ona gradi i popravlja hrkavicu. Lubricira zglobove stimulirajući stvaranje tečnosti koja ih održava gipkima. Uz to, sadrži anti-upalna svojstva koja ga čine pogodnima za ljude s osteoartrozom. Odnosno medicinskim problemom hrskavice. Može doći i do otklanjanja svakog daljnjeg oštećenja hrskavice.

Glukozaminska uloga dodatno je naglašena uz supstance koje se nalaze prirodno u našim tijelima. Odnosno s glavnim komponentama hrskavice koje se ponašaju kao „jastučići“ među našim zglobovima.

Kondroitin radi tako da zadržava vodu i nutrijente u hrskavici dajući joj  strukturu. To jeveoma važno svojstvo budući da hrskavice nemaju dovod krvi. Drugim riječima, on lubricira zglobove i održava tkivo zdravim. Kada se to tkivo istroši zbog starenja ili povrede, ta supstanca nestaje i bolne bolesti dolaze kao rezultat.

X3M Joint Protect sadrži MSM (methyl sulfonyl methane) koji je oblik sumpora sa važnim anti-upalnim svojstvima. Nivoi MSM-a u ljudskom tijelu su najviši u danima nakon rođenja i djetinjstvu, a rapidno padaju kako vrijeme prolazi. MSM igra vitalnu ulogu u stvaranju zdravih stanica bez kojih tijelo postaje pogodnije za bolesti i povrede.

Dodatne informacije

Kapsule

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “THE X3M Joint Protect (90kaps)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Neto količina 90 kapsula
Glukozamin 500mg
Hondroitin 100mg
MSM (Methylsulfonylmethane) 100mg

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
THE X3M Joint Protect 90caps

THE X3M Joint Protect (90kaps)

Na Akciji: 13.90