ESSENTIAL AMINO POWDER ENERGY (300g)-YAMAMOTO® NUTRITION

39.90

Vašem tijelu je potrebno 20 različitih aminokiselina da bi pravilno raslo i funkcionisalo. Iako je svih 20 ovih aminokiselina važno za vaše zdravlje, samo devet aminokiselina je klasifikovano kao esencijalno, odnosno ESENCIJALNE AMINOKISELINE ili “EssentialAMINO”.
Narandža
Clear
Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Vrijeme potrebno za dostavu: Rok isporuke 15-30 dana

Aminokiseline su organska jedinjenja sastavljena od azota, ugljenika, vodonika i kiseonika, zajedno sa promjenljivom grupom bočnog lanca.

Vašem tijelu je potrebno 20 različitih aminokiselina da bi pravilno raslo i funkcionisalo. Iako je svih 20 ovih aminokiselina važno za vaše zdravlje, samo devet aminokiselina je klasifikovano kao esencijalno (essential amino acid)

To su histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan i valin.

Za razliku od neesencijalnih aminokiselina, esencijalne aminokiseline ne može da proizvede vaše tijelo i moraju se unositi kroz vašu ishranu ili suplementaciju. Najbolji izvori esencijalnih aminokiselina su životinjski proteini poput mesa, jaja i živine. Kada jedete proteine, oni se razlažu na aminokiseline, koje se zatim koriste da pomognu vašem tijelu u različitim procesima kao što su izgradnja mišića i regulisanje imunološke funkcije.

USLOVNO ESENCIJALNE AMINOKISELINE

Postoji nekoliko neesencijalnih aminokiselina koje su klasifikovane kao uslovno esencijalne. Smatra se da su oni neophodni samo u određenim okolnostima kao što su bolest ili stres. Na primer, iako se L-Arginin smatra neesencijalnom aminokiselinom, vaše tijelo ne može da ispuni zahtjeve kada se bori protiv određenih bolesti. Zbog toga se L-Arginin mora unositi ishranom ili suplementacijom, kako bi se zadovoljile potrebe vašeg tijela u određenim situacijama.

 

DEVET ESENCIJALNIH AMINOKISELINA OBAVLJAJU BROJNE VAŽNE I RAZLIČITE POSLOVE U VAŠEM TIJELU:

Fenilalanin: Fenilalanin je prekursor za neurotransmitere tirozin, dopamin, epinefrin i norepinefrin. Ima integralnu ulogu u strukturi i funkciji proteina i enzima i proizvodnji drugih aminokiselina.

Valin: Valin je jedna od tri aminokiseline razgranatog lanca (BCAA), što znači da ima lanac koji se grana na jednoj strani svoje molekularne strukture. Valin pomaže u stimulisanju rasta i regeneracije mišića i učestvuje u proizvodnji energije.

Treonin: Treonin je glavni dio strukturnih proteina kao što su kolagen i elastin, koji su važne komponente kože i vezivnog tkiva. Takođe igra ulogu u metabolizmu masti i imunološkoj funkciji.

Triptofan: Iako se često povezuje sa izazivanjem pospanosti, triptofan ima mnoge druge funkcije. Potreban je za održavanje odgovarajuće ravnoteže azota i prekursor je serotonina, neurotransmitera koji reguliše vaš apetit, san i raspoloženje.

Metionin: Metionin igra važnu ulogu u metabolizmu i detoksikaciji. Takođe je neophodan za rast tkiva i apsorpciju cinka i selena, minerala koji su vitalni za vaše zdravlje.

Leucin: Kao i valin, leucin je aminokiselina razgranatog lanca koja je kritična za sintezu proteina i popravku mišića. Takođe pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, stimuliše zarastanje rana i proizvodi hormone rasta.

Izoleucin: Poslednja od tri aminokiseline razgranatog lanca, izoleucin je uključen u mišićni metabolizam i jako je koncentrisan u mišićnom tkivu. Takođe je važan za imunološku funkciju, proizvodnju hemoglobina i regulaciju energije.

Lizin: Lizin igra glavnu ulogu u sintezi proteina, proizvodnji hormona i enzima i apsorpciji kalcijuma. Takođe je važan za proizvodnju energije, imunološku funkciju i proizvodnju kolagena i elastina.

Histidin: Histidin se koristi za proizvodnju histamina, neurotransmitera koji je od vitalnog značaja za imunološki odgovor, varenje, seksualnu funkciju i cikluse spavanja i buđenja. To je ključno za održavanje mijelinske ovojnice, zaštitne barijere koja okružuje vaše nervne ćelije.

 

Kao što vidite, esencijalne aminokiseline su u srži mnogih vitalnih procesa. Iako su aminokiseline najpoznatije po svojoj ulozi u razvoju i popravci mišića, tijelo zavisi od njih mnogo više. Zato nedostatak esencijalnih aminokiselina može negativno uticati na vaše cijelo tijelo, uključujući vaš nervni, reproduktivni, imuni i digestivni sistem.

Dodatne informacije

Ukus

,

Gramaža

Mjerica

15

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ESSENTIAL AMINO POWDER ENERGY (300g)-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Aktivni sastojci g/100g 9g (dnevna doza)
L - Leucine 27,78g 2,50g
L - Isoleucine 13,89g 1,25g
L - Valin 13,89g 1,25g
L - Fenilalanin 2,78g 250mg
L - Treonin 2,78g 250mg
L - Histidin 2,78g 250mg
L - Lizin 3,33g 300mg
L - Metionin 2,22g 200mg
L - Triptofan 1,33g 120mg
Kokosova voda (Liofilizirana) 11,11g 1.00g

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
essentinal-amino-powder-300-grama-yamamoto-nutrition-orange

ESSENTIAL AMINO POWDER ENERGY (300g)-YAMAMOTO® NUTRITION

39.90