Vitamin D (90kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

Na Akciji: 12.25

Primarna uloga vitamina D je održavanje homeostaze i konstantne koncentracije kalcijuma i fosfora u plazmi.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Pošto naše tijelo proizvodi vitamin D kao rezultat sunčeve svjetlosti na koži, mnogi stručnjaci ga smatraju više hormonom nego vitaminom. Uprkos tome, prema trenutnim definicijama, to je i vitamin i hormon.

Vitamin D je posebno poznat po svojoj sposobnosti da stimuliše apsorpciju kalcijuma. Vitamin D takođe pokazuje mnoga antikancerogena svojstva, posebno protiv raka debelog crijeva i dojke. Učestalost raka debelog crijeva i dojke je veća u područjima gdje je izloženost sunčevoj svjetlosti niža.

– Učestvuje u metabolizmu kalcijuma i fosfora, a time i u formiranju kostiju

– Potpomaže liečenje konjuktivitisa

– Poboljšava resorpciju kalcijuma i fosfora iz creva i fiksiranje u kostima

-Doprinosi jačim kostima i zdravijim zubima, te je vrlo djelotvoran u razvoju djece.

-Takodje zadnih godina D-vitamin se pokazao kao odlicna podrska nasem imunitetu sto ga je svrstalo medju suplementima koji su imali znacajno mjesto u borbi protiv Covida-19.

NEDOSTATAK VITAMINA D

Dovodi do nedostatka kalcijuma i fosfora ili opšte demineralizacije kostiju, bolova u kostima, spontanim frakturama i slabosti mišica. Tako može doći i do rahitisa – metaboličke bolesti kostiju. Kosti postaju mekane i naginju deformacijama, dok zubi postaju defektni.
Ovo je vitamin kog nema u dovoljnoj količini ni u jednoj namirnici naše svakodnevne ishrane. Nalazi se u koži u vidu provitamina, koji se pod dejstvom ultraljubičastih zraka (Sunca) transformiše u vitamin D. Deponuje se u jetri odakle ga organizam koristi po potrebi.

Sastojci: želatin (kapsula); sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, sredstva protiv zgrušavanja: silicijum dioksid, magnezijum stearat; vitamin D3 (holakalciferol). 

Način upotrebe: uzimajte jednu kapsulu jednom dnevno sa vodom ili drugim omiljenim napitkom, najbolje tokom glavnog obroka.NRV – nutritivna vrednost 

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu I uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja dece.

Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste lekove ili druge suplemente, pre upotrebe preparata treba da se posavetuje sa lekarom ili farmaceutom. Poseban oprez je potreban kod osoba sa oboljenjima bubrega i rizikom od stvaranja  oksalatnog kamenja  ili sa nekim oblikom anemije. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom I suvom mestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od izvora toplote i sunca. 

Najbolje upotrebiti do kraja: Označeno na pakovanju 

Oznaka serije: L 

Dodatne informacije

Kapsule

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vitamin D (90kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Neto količina 90 kapsula
Po dozi (1 kapsula)
Vitamin D 25 mcg (500%*)

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Vitamin D

Vitamin D (90kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

Na Akciji: 12.25