Savjeti

Prioriteti u odabiru suplemenata

prioriteti

Jedno od čestih pitanja svih početnika, tiče se i prioriteta kada su suplementi u pitanju…

Uopšteno gledano, dijetetski suplementi ili dodaci ishrani su proizvodi čija je namjena dopuna ishrane sa ciljem zadovoljavanja potreba za mikro i makronutrijentima, kao i drugih važnih sastojaka u cilju očuvanja zdravlja, pravilnog razvoja tela, postizanja boljeg izgleda i eventualnog unapređenja performansi, kako sportista, tako i rekreativaca.

Kao ključne reči u prvi plan stavljamo “namjena u svrhu dopune ishrane“, dakle, u prvom planu nam je kvalitetna, raznovrsna i izbalansirana ishrana, dobro formulisan plan treninga i kao treća karika uspjeha dolaze suplementi.

DAKLE BITNO JE NAGLASITI !

Velika je razlika izmedju obicnih rekreativaca I vrhunskih sportista.
Svaki čovek je individualan i pored istih fizičkih napora, mase, pola, zdravstvenog stanja potrebno je identifikovati pravu potrebu pojedinca za nekim suplementom uopšte…

To bi bio i odgovor na ono čuveno pitanje svakog “početnika” o suplementima koji provjereno rade…

Dakle, moguće da izostanak željenog efekta nekog suplementa ne zavisi samo od „jačine suplementa“, već i od faktora koji se odnose na ZDRAVSTVENO STANJE, DOBRO DOZIRAN I STRUČNO VOĐEN TRENING, TAJMING ODMORA IZMEĐU TRENINGA, kao i KVALITETNU ISHRANU.

Nemojte živeti u svetu bajki smatrajući da suplementi rade umesto vas i nadoknađuju sve vaše propuste u pogledu treninga i ishrane – oni su ipak skromna dopuna procesa koji zavisi pre svega od vas samih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *