L-CITRULIN PRO / 400G

34.90

Kada imate onaj osjećaj da će vam mišići eksplodirati od nenormalne pumpe, upravo za to je zaslužan L-Citrulline.

Citrulin je uključen u vaš ciklus uree, koji se oslobađa otpadnih proizvoda tako što ih izlučuje urinom (mokraći). Pretvara se u arginin, aminokiselinu koja proizvodi azotni oksid, supstancu koja opušta krvne sudove i poboljšava protok krvi.

„Glavni mehanizam kojim bi L-Citrulline mogao biti koristan za mišiće je povećanje azotnog oksida, što dovodi do povećanog protoka krvi“

Uporedi
Kategorija: Oznake: , , Brand:

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

1. DALEKO EFIKASNIJI TRENINZI

Uzimanje L-citrulina može imati koristi od vježbanja tako što će povećati vašu izdržljivost. Jedna studija je razmatrala kako suplementi L-citrulina mogu uticati na atletske performanse. Istraživači su otkrili da kada su učesnici uzimali 6 grama L-citrulina tokom sedam dana, mogli bi duže da rade napornije na testu vježbanja jakog intenziteta.

„Prosječan posetilac teretane može primijetiti korist tokom vježbanja, u smislu performansi“, dok za strastvene sportiste koji mogu da vježbaju više puta dnevno, L-citrulin bi mogao da poveća vaše performanse i pomogne vam da se brže oporavite.

 

2. SMANJUJE VISOK KRVNI PRITISAK
Ako imate visok krvni pritisak, uzimanje dodatka citrulina može pomoći. Analiza istraživanja o uticaju citrulina na krvni pritisak pokazala je pozitivne rezultate u većini studija.

Učesnici studije su uzimali od 3 do 8 grama L-citrulina dnevno. Istraživači su analizirali rezultate od jedne do 16 nedelja nakon upotrebe.

Prema analizi, činilo se da citrulin može značajno da snizi krvni pritisak. Ali istraživači su preporučili veća klinička ispitivanja ne samo da bi potvrdili obećavajuće nalaze, već i da bi odredili idealne količine doze i da li postoje neželjeni efekti.

 

3. POMAŽE KOD EREKTILNE DISFUNKCIJE
Ali neki ljudi veruju da je citrulin koristan za ED. Oni teoretiziraju da zbog toga što je ograničen protok krvi jedan od uzroka ED – i zato što citrulin poboljšava cirkulaciju – može pomoći.

U jednoj maloj, ali obećavajućoj studiji, 50% učesnika je imalo pozitivne efekte. Uzimali su 1,5 grama L-citrulina dnevno tokom mj.xzxzzzzzzzzzzzesec dana. Dvanaest od 24 osobe prešlo je od blage ED do tipične erektilne funkcije.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
l-citrulline-pro-400g

L-CITRULIN PRO / 400G

34.90