Glutamin Prašak – YAMAMOTO® NUTRITION

36.90

Glutamine POWDER je dodatak ishrani sa L-Glutaminom, pogodan za sportiste koji obavljaju fizičke aktivnosti koje zahtijevaju intenzivan mišićni napor.

600g
Clear
Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Glutamin prašak je dodatak ishrani sa L-glutaminom, pogodan za sportiste koji obavljaju fizičke aktivnosti koje zahtijevaju intenzivan mišićni napor.

Glutamin je neophodan u određenim situacijama, uključujući naporne vježbe, kada tijelo ne može da zadovolji svoje potrebe.

Glutamin je esencijalna aminokiselina za tijelo, a posebno je koncentrisana u mišićnom tkivu. Neophodan je za nervni sistem, snažno je uključen u procese varenja i važan je međuprodukt za funkciju bubrega i jetre.

Upravo zbog svoje velike dostupnosti u organizmu, L-glutamin obavlja višestruke funkcije i naše tijelo ga takođe koristi po potrebi, na primjer pretvarajući ga u drugu aminokiselinu u zavisnosti od zahtjeva i potreba različitih tkiva.

Glutamin ima nekoliko funkcija: pomaže u sprečavanju katabolizma mišića, promoviše apsorpciju hranljivih materija u crijevima kada je tijelo pod intenzivnim opterećenjem ili se koristi kao alternativni izvor energije. Upravo zbog svog zdravlja crijeva, glutamin se poslednjih godina ponovo pojavljuje na tržištu fitnesa i suplemenata: s obzirom na sve veću učestalost crijevnog i digestivnog stresa, takođe je koristan u masovnoj fazi za održavanje zdravlja crijeva, što je izloženo riziku visokim unosom kalorija.

Takođe se čini da igra ulogu u odlaganju umora tako što promoviše sintezu glikogena i smanjuje nakupljanje amonijaka, dok ni na koji način ne podiže nivo insulina. Mišićni glikogen je neophodan za vježbanje i dobre performanse tokom treninga, a uzimanje glutamina je korisno u tom pogledu, posebno tokom perioda dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata ili tokom faze definisanja. Poboljšava oporavak mišića posebno kod muškaraca i podržava ćelijsku hidrataciju.

 

 

Dodatne informacije

Gramaža

,

Mjerica

60

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Glutamin Prašak – YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Neto količina 600gr
Po mjerici (5g)
L-glutamine 500mg

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
glutamin

Glutamin Prašak - YAMAMOTO® NUTRITION

36.90