THE NUTRITION L-CARNITINE ACETYL (150 KAPS)

29.99

THE Acetyl  L-Carnitine omogućava prenos dugo-lančanih masnih kiselina i triglicerida u mitohondrije.
Na ovaj način, povećava i ubrzava sagorijevanje masti, a sa time mišićima dovodi energiju, koja nam je potrebna za intenzivan trening.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

THE Acetyl L-Carnitine je acetil estar aminokiseline L-karnitina. Ima slične funkcije u organizmu kao karnitin, ali se brže i efikasnije apsorbuje i prenosi krvotokom, jer lakše prolazi kroz ćelijsku membranu. Ova aminokiselina je, kao i karnitin odgovorna za transport dugih lanaca masnih kiselina u ćelije gde se proizvodi ATP, ćelijska energija. Smatra se antikataboličkim agensom, ali značajnija mu je uloga u unapređivanju kognitivne funkcije i memorije. Na mozak djeluje slično kao fosfatidilserin, preko raznih mehanizama koji štite ćeliju od razornog uticaja procesa starenja. Jedna od najvažnijih funkcija acetil L-karnitina je prenošenje masnoća u ćelijske mitohondrije, gdje se u procesu oksidacije sagorijevaju oslobađajući energiju.

Isto to radi i sam karnitin, ali ALC obezbjeđuje acetil grupu zahvaljujući kojoj tzv. acetil koenzim A, ključni metabolički posrednik, može da se regeneriše, što ima za rezultat transport metaboličke energije i povećanje ćelijske aktivnosti. Acetil grupa još omogućava bolju rastvorljivost u vodi, što ima za posledicu ne samo lakše kretanje unutar ćelije, već i kroz njenu membranu, pa i kroz cio organizam. Tako ALC može da dospe i do djelova organizma gdje sam L-karnitin ne može.

Acetil L-karnitin se koristi i za poboljšanje kognitivne funkcije mozga jer učestvuje u produkciji ključnog moždanog transmitera, acetilholina, a može takođe da bude donator acetil grupe za brojne biohemijske reakcije. Značajan je i u zaštiti zdravlja i funkcije srca. Ima antioksidativno dejstvo i usporava odumiranje ćelija. Kako organizam stari, tako nivo acetil L-karnitina opada, ali se može povećati blagovremenom suplementacijom. Znatno bolje djeluje, u cilju podmlađivanja organizma, sa alfa-lipoinskom kiselinom. Acetil L-karnitin se koristi za:

– problemi sa pamćenjem i senilnošću, naročito kod starijih osoba
– štiti srce i preventiva je srčanim problemima
– podmlađuje organizam
– kao podrška terapiji Alchajmerove bolesti

U brojnim istraživanjima su upotrebili L-Carnitine kao dodatak programu za smanjenje tjelesne masti. Rezultati su pokazali, da proizvod osjećajno smanjuje indeks telesne mase i količinu masnih obloga, a istovremeno pomaže kod dobijanja čiste mišićne mase.

THE  Acetyl  L-Carnitine poseduje samo najčistije sastojke, bez punjača ili aditiva, što omogućava optimalnu absorpciju i najbolje rezultate.

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
1732_large_805845

THE NUTRITION L-CARNITINE ACETYL (150 KAPS)

29.99