YAMAMOTO Zinco(Zink)10mg (30 kaps)

10.99

Ovaj dragocjeni mineral je uključen u veliki broj enzimskih procesa i ima važnu ulogu u rastu, razvoju i neurološkoj funkciji, sa velikim uticajem na rast i imunološki odgovor.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 49.99 €

Značaj cinka je često potcijenjen. Nije slučajno da preko 80% ljudi nema ovaj dragocjeni element u tragovima. Oko 2 g cinka je prisutno u ljudskom tijelu; koncentrovan je u mišićima, kostima, prostati, očima i koži, ali se takođe može akumulirati u kostima i slezini, gdje nije lako dostupan za oslobađanje kada nedostaje cinka. Oko 1% cinka prisutnog u tijelu gubi se svakodnevno, uglavnom kroz crijeva i u mnogo manjoj mjeri putem znoja i urina. Ovaj dragocjeni mineral je uključen u veliki broj enzimskih procesa i ima važnu ulogu u rastu, razvoju i neurološkoj funkciji, sa velikim uticajem na rast i imunološki odgovor. Preko 300 enzima zavisi od prisustva cinka, uključujući neke koji učestvuju u sintezi DNK i RNK, drugi koji regulišu procese rasta i razvoja, kao i drugi koji regulišu imunološku funkciju ili su uključeni u probavne i metaboličke funkcije. Jedan primjer veoma važnog enzima koji sadrži cink je karbonat dehidrataza, koja omogućava tijelu da sakuplja ugljen-dioksid proizveden u tkivima i eliminiše ga kroz pluća. Njegova uloga je zaista fundamentalna, s obzirom na to u koliko je aktivnosti uključena.

Cink takođe igra važnu ulogu u obezbjeđivanju integriteta strukturnih proteina i membrana; nedostatak cinka izložio bi ih većem riziku od oksidativnog oštećenja i na taj način smanjio njihovu funkcionalnost. Njegova „strukturna“ uloga povezana je sa činjenicom da je uključen u stvaranje „kolagenaza“, enzima odgovornih za stvaranje kolagena i njegovo uklanjanje kada je oštećen. U polju „proteini“ treba napomenuti da su proteini koji sadrže cink takođe uključeni u regulaciju procesa transkripcije genoma i ćelijske signalizacije i utiču na oslobađanje hormona, pozitivno utičući na aktivnost insulina.. Uzimajući u obzir nebrojene aktivnosti u kojima se zahtijeva njegovo prisustvo, cink je nesumnjivo od velike važnosti.

Takodje treba napomenuti da je Zink jedan od mineral koji znacajno cuva prostatu ali takodje sluzi i kao odlicna podska proizvodnji testosterona kod muskaraca sto je jako bitno za cjelokupno zdravlje.

Zink je takodje jedan od suplemenata koji ima izuzrtno jaku podrsku u borbi protiv virua cime je zauzeo znacjano mjesto u brobi protiv Covida-19.

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “YAMAMOTO Zinco(Zink)10mg (30 kaps)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Zinco(Zink)10mg

YAMAMOTO Zinco(Zink)10mg (30 kaps)

10.99