Cink (30 kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

10.99

Ovaj dragocjeni mineral je uključen u veliki broj enzimskih procesa i ima važnu ulogu u rastu, razvoju i neurološkoj funkciji, sa velikim uticajem na rast i imunološki odgovor.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Oko 1% cinka prisutnog u tijelu gubi se svakodnevno, uglavnom kroz crijeva i u mnogo manjoj mjeri putem znoja i urina.

Ovaj dragocjeni mineral je uključen u veliki broj enzimskih procesa i ima važnu ulogu u rastu, razvoju i neurološkoj funkciji, sa velikim uticajem na rast i imunološki odgovor. Preko 300 enzima zavisi od prisustva cinka, uključujući neke koji učestvuju u sintezi DNK i RNK, drugi koji regulišu procese rasta i razvoja, kao i drugi koji regulišu imunološku funkciju ili su uključeni u probavne i metaboličke funkcije.

Jedan primjer veoma važnog enzima koji sadrži cink je karbonat dehidrataza, koja omogućava tijelu da sakuplja ugljen-dioksid proizveden u tkivima i eliminiše ga kroz pluća. Njegova uloga je zaista fundamentalna, s obzirom na to u koliko je aktivnosti uključena.

Cink takođe igra važnu ulogu u obezbjeđivanju integriteta strukturnih proteina i membrana; nedostatak cinka izložio bi ih većem riziku od oksidativnog oštećenja i na taj način smanjio njihovu funkcionalnost. Uzimajući u obzir nebrojene aktivnosti u kojima se zahtijeva njegovo prisustvo, cink je nesumnjivo od velike važnosti.

Pakovanje / Neto količina: 30 Kapsula / 7.5 g 

Namjena: Dodatak ishrani sa cinkom. Cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji. 

Sastojci: Sredstva za povećanje zapremineceluloza, dikalcijum fosfat; kapsula hidroksipropilmetilceluloza; cink-pikolinat; sredstva protiv zgrudvavanjasilicijum dioksid, magnezijumove soli masnih kiselina. 

Način upotrebe: Uzeti 1 kapsulu dnevno sa vodom. 

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja djece. 

Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste ljekove ili druge suplemente, prije upotrebe preparata treba da se posavjetuju sa ljekarom ili farmaceutom.  

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mjestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od sunca. Najbolje upotrijebiti do kraja: Označeno na pakovanju 

Oznaka serije: L 

Dodatne informacije

Kapsule

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Cink (30 kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Aktivni sastojak  100g  1 kapsula  % NRV 
Cink 4g 10 mg  100

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Zinco(Zink)10mg

Cink (30 kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

10.99