Bulardi (30kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

15.99

Yamamoto® Research Saccharomyces Boulardii je dodatak ishrani probiotika, koji promoviše ravnotežu crijevne flore*. Proizvod obezbjeđuje 6 milijardi jedinica koje formiraju kolonije Saccharomyces cerevisiae var. boulardii po dnevnoj dozi.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Saccharomices boulardii je nepatogeni probiotski kvasac koji ima direktan sužavajući efekat na mnoge patogene koji se decenijama koristi u Evropi u liječenju različitih vrsta dijareje.

Obično se koristi u medicini za prevenciju dijareje povezane sa antibiotskom terapijom ili nazogastričnom dijetom, kao i za liječenje akutne dijareje kod odraslih i djece, ili za one povezane sa Clostridium difficile, pa čak i hronične dijareje kod pacijenata zaraženih HIV-om.

Među „nebakterijskim“ probioticima, jedini koji ima stvarnu efikasnost potvrđenu neko vrijeme je Saccharomices boulardii („Sb“), kao jedina „terapeutska“ vrsta kvasca čija je korist kao probiotika dokazana u literaturi.

Zbog toga što „nije bakterija“, njegova farmakokinetička svojstva apsorpcije, metabolizma, distribucije i eliminacije se veoma razlikuju od drugih takozvanih probiotika „bakterijskog“ tipa, jer  jednom oralno primijenjen, otporan je na želudačnu sredinu i žučne kiseline, stiže u crijeva, a da se ne apsorbuje, dostižući koncentraciju u “stabilnom stanju” u roku od 3 dana, a eliminacija se dešava 5 dana kasnije.

Veoma važna karakteristika, zbog koje se već neko vrijeme koristi u kliničkom okruženju, je njegova otpornost na antibiotike. Saccharomices B. se ne inaktivira antibioticima i stoga se takođe može uzimati istovremeno, dok bakterije praktično uvijek ubijaju (Graff et al, 2008). Iz tog razloga, u stvari, toliko se često koristi u kombinaciji sa antibiotskim terapijama kako bi se spriječila dijareja uzrokovana njihovom upotrebom.

Klinička efikasnost Saccharomices boulardii je procijenjena kod različitih tipova akutnih bolesti, počev od dijareje izazvane antibioticima, infekcije Clostridium difficile, infekcije Helicobacter pilori, akutne dijareje odraslih i djece (gdje nalazi široku primjenu), enteralne ishrane,  infekcije Vibrio cholerae, amebne dizenterija i raznih drugih infekcija.

Štaviše, klinička efikasnost Saccharomices boulardii je procijenjena kod različitih tipova hroničnih inflamatornih bolesti, uključujući i one veoma ozbiljne kao što je Kronova bolest, „najčešći“ sindrom iritabilnog creva, ulcerozni kolitis, amebični kolitis, pa čak i kod HIV-a.

Saccharomices Boulardii takođe smanjuje kolonizaciju crijeva saCandida albicans. kao pomoćni tretman rastvora za rehidrataciju, smanjuje trajanje dijareje, ubrzava oporavak i smanjuje rizik od produžene dijareje.

Naziv proizvoda: Saccharomyces Boulardii 30 kapsula dodatak ishrani

Neto količina: 30 kapsula

Namjena: Yamamoto® Research Saccharomyces Boulardii je dodatak ishrani probiotika koji promoviše ravnotežu crijevne flore*. Proizvod osigurava 6 milijardi jedinica koje stvaraju kolonije Saccharomyces cerevisiae var. boulardii. Po dnevnoj dozi (1 kapsula) Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM: I-3799 od toga žive stanice 300 mg 6 milijardi cfu.

Sastojci: Lynside® Pro SCB (Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM: I-3799, 20 bil cfu/g), kapsula (glazur agens: hidroksipropil metilceluloza; boja: titanov dioksid), sredstvo za povećanje volumena: mikrokristalna celuloza; protiv zgrušavanja sredstva: magnezijeve soli masnih kiselina, silicijev dioksid.

Uputstvo: Uzmite 1 kapsulu dnevno prije jela, najbolje na prazan želudac.

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja djece.

Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste ljekove ili druge suplemente, prije upotrebe preparata treba da se posavjetuju sa ljekarom ili farmaceutom. Poseban oprez je potreban kod osoba sa oboljenjima bubrega i rizikom od stvaranja  oksalatnog kamenja  ili sa nekim oblikom anemije. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom I suvom mestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od izvora toplote i sunca.

Najbolje upotrebiti do kraja: Označeno na pakovanju

Oznaka serije: L

Dodatne informacije

Kapsule

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bulardi (30kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Po dnevnoj dozi (1 kapsula)
Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM: I-3799
od toga žive stanice
300 mg
6 milijardi cfu

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
bulardi

Bulardi (30kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

15.99