Fosfolipidno GVOŽĐE (20kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

14.99

  • 30mg mikrokapsuliranog ferik pirofosfata u obliku fosfolipida
  • Uz dodatak vitamina C koji povećava apsorpciju gvožđa
  • Uz dodatak folne kiseline i vitamina B12 koji optimizuju bioraspoloživost gvožđa
  • Lipofer™ sertifikacija mikrokapsula
  • Isporuka fosfolipidnom tehnologijom
  • Veća bioraspoloživost od drugih soli gvožđa
  • Normalno formiranje crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina
  • Normalan transport kiseonika u tijelu
Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Fosfolipidno gvožđe je dodatak baziran na LIPOFER™, jedinjenju feri pirofosfata koje koristi tehnologiju fosfolipidnog nosača, odnosno ugrađeno je u fosfolipidnu membranu, neku vrstu zaštitne „ljuske“ i, u poređenju sa drugim oralnim formulama, omogućava bolju gastrointestinalnu apsorpciju uz veću bioraspoloživost dragocjenog minerala uz manju incidencu neželjenih efekata.

U normalnim uslovima, generalno se apsorbuje samo 15-20% gvožđa datog oralno, zbog inherentnog ograničenja dostupnosti specifičnih nosača na duodenalnom nivou, stoga je beskorisno (i skoro štetno) povećavati doze, jer kada se transportni kapaciteti nosača zasićuju, dobija se samo povećanje neželjenih efekata. Našem tijelu je potrebno vrlo malo ovog esencijalnog mineralnog elementa, ali taj „mali dio“ mora postati biodostupan.

Njegova široka slava poslednjih godina u oblasti medicine proizilazi upravo iz činjenice da zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji, fosfolipidno gvožđe neoštećeno prevazilazi želudačnu sredinu i apsorbuje se u celom crijevu (ne samo na duodenalnom nivou). Na taj način će stići netaknut „na odredište“ bez ometanja gastrointestinalne sluzokože. Naučna literatura je pokazala da je, zahvaljujući fosfolipidnoj tehnologiji, apsorpcija gvožđa 3,5 puta veća od slobodnog gvožđe pirofosfata, 2,7 puta veća od gvožđe sulfata i 4,1 puta veća od gvožđa glukonata.

Fosfolipidno GVOŽĐE je dodatak ishrani gvožđa najnovije generacije, što čini njegovu integraciju efikasnom i ne donosi česte neželjene efekte u njegovoj suplementaciji, namijenjen svim osobama kod kojih se konstatuje stvarni nedostatak gvožđa, kao što je to upravo u slučajevima anemije sportista.

Namjena: Naše fosfolipidno gvožđe je dodatak baziran na LIPOFER™, spoju gvožđa pirofosfata koji koristi tehnologiju “fosfolipidnog” nosača, tj. ugrađeno je u fosfolipidnu membranu, svojevrsnu zaštitnu “ljusku” i u upotrebi sa drugim oralnim formulama omogućava bolju gastrointestinalnu apsorpciju uz veću bioraspoloživost minerala. Svim osobama kod kojih postoji stvarni nedostatak gvožđa, kao u slučajevima anemije sportista ili sa nekim oblikom anemije. 

Sastojci: LIPOFER™ mikrokapsule [mikrokapsulirani feri pirofosfat (feri pirofosfat, kukuruzni skrob, glazura agens: suncokretov lecitin)], L-askorbinska kiselina (vitamin C), kapsula (želatina, boja: titanijum dioksid), sredstvo za povećanje volumena: celuloza mikrokristalna; sredstva protiv zgrušavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum dioksid; cijanokobalamin (vitamin B12), pteroilmonoglutaminska kiselina (folna kiselina). 

LIPOFER™ mikrokapsule su registrovani zaštitni znak kompanije Lipofoods. 

Uputstvo: uzmite 1 kapsulu dnevno sa vodom. 

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja djece.

Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste ljekove ili druge suplemente, prije upotrebe preparata treba da se posavjetuju sa ljekarom ili farmaceutom. Poseban oprez je potreban kod osoba sa oboljenjima bubrega i rizikom od stvaranja  oksalatnog kamenja  ili sa nekim oblikom anemije. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mjestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od izvora toplote i sunca. 

Najbolje upotrijebiti do kraja: Označeno na pakovanju 

Dodatne informacije

Kapsule

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Fosfolipidno GVOŽĐE (20kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Po dnevnoj dozi (1 kapsula)
Gvožđe LIPOFER™ mikrokapsule 15 mg (108% RI*)
Vitamin C 80 mg (100% RI*)
Folna kisjelina 200 µg (100% RI*)
Vitamin B12 1 µg (40% RI*)
*RI: referentni unos

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
phospholipidic

Fosfolipidno GVOŽĐE (20kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

14.99