PAPPA REALE 30 kapsula

Na Akciji: 10.32

Suplement sa energetskim, metaboličkim, antibakterijskim, antiseptičkim i antiinflamatornim svojstvima

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 49.99 €

Matični mleč luče isključivo pčele radilice (tj. one između 5. i 14. dana njihovog odraslog života) i oslobađaju se iz žlezda koje se nalaze na njihovim glavama. Supstanca je na bazi proteina i svijetlo žute boje, sa karakterističnom aromom i kiselkastim, ali slatkim ukusom. Njegova proizvodnja je posledica prekomjernog prihranjivanja polenom pčela, ali je njegovo mjesto u našem društvu kao prirodnog tonika i regeneratora odavno utvrđeno. Za pčele, to je hrana koja se daje svim mladim larvama do njihovog trećeg dana života. Poslije ovog vremena rezervisano je samo za one koje će postati „pčele matice“, dok će ostale (budući mužjaci i radnice) dobiti mješavinu meda i polena.
Imajte na umu da matica ima životni ciklus od preko pet godina, dok radilica živi oko 45-90 dana: ovaj disparitet je suštinski određen načinom na koji se matica hrani.
Matični mleč se ručno struže iz košnica pomoću nemetalnih alata ili se usisava kroz staklene cijevi i zatim stavlja u sterilne staklene posude dok pčelari ne budu imali dovoljno za obradu.
Žele se zatim filtrira kako bi se uklonile sve nečistoće i hladi u posebnim kontejnerima da bi se prodavao svjež ili osušen zamrzavanjem i nudio kao dodatak u različitim oblicima uključujući kapsule, prah i bočice. Proporcije komponenti matičnog mleča variraju u zavisnosti od košnice. Voda čini oko dvije trećine svežeg matičnog mleča. Međutim, kada se analizira njegova suva težina, proteini i šećeri su daleko najzastupljeniji sastojci. Proteini, u stvari, čine u prosjeku 73,9% mase; veliki dio njih dolazi u obliku aminokiselina. U matičnom mleču je prisutno svih osam esencijalnih aminokiselina.
Sadržaj šećera uglavnom čine fruktoza i glukoza u relativno konstantnim proporcijama, slično nivoima u medu, odnosno sa većinom fruktoze. U mnogim slučajevima, fruktoza i glukoza zajedno čine 90% ukupnih šećera, dok sadržaj saharoze značajno varira od uzorka do uzorka. Sadržaj masti je veoma značajna karakteristika matičnog mleča iz više razloga. 80-90% sadržaja masti čine slobodne masne kiseline neobične, pa čak i retke molekularne strukture. To su uglavnom hidroksi masne kiseline ili kratkolančane dikarboksilne kiseline koje se obično nalaze u prehrambenim proizvodima životinjskog i biljnog porijekla. Ove masne kiseline su odgovorne za većinu bioloških svojstava povezanih sa matičnim mlečem.
Preovlađujući minerali (u opadajućem redosledu) su K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu i Mn, pri čemu je daleko najzastupljeniji kalijum. Vitamini su tiamin (B1), riboflavin (B2), nikotinamid (B3 ili PP), pantotenska kiselina (B5), piridoksin (B6), mio-inozitol (B7), biotin (Be ili H) i folna kiselina (B9) . Prisutne su i veoma male količine vitamina A, C, D i E. Ostale komponente uključuju acetilholin, antibakterijski i antibiotski faktor koji pčele proizvode u procesu varenja medljike, nektara i polena.
Rezultat je proizvod koji daje veliku količinu energije i preporučuje se za posebno stresne periode, za borbu protiv astenije i za zaštitu imunog sistema. Pomaže takođe da se nosite sa promjenom godišnjih doba.
Matični mleč je zaista “poseban” prirodni element koji djeluje kao tonik/restorativno i preporučuje se djeci, sportistima i studentima zahvaljujući pozitivnom efektu povećanja energije u borbi protiv fizičkog i mentalnog umora. Može da obnovi ravnotežu tijela kada pati od energetskog deficita i kada se osjećate psihički i fizički umorni. Cijenjen od strane pedijatara i majki, ovaj tonik takođe podstiče razvoj i rast djece. U oblasti pedijatrije, uspješno se primjenjuje kod prijevremeno rođenih beba, a samim tim i kod onih sa malo tjelesne težine. Takođe se obično daje bebama koje pate od nedostatka apetita ili pokazuju znake malapsorpcije.
Matični mleč pomaže u održavanju rasta – u stvari, povećanje težine uzrokovano njegovim uzimanjem nije samo rezultat povećanja apetita, već, prije, specifične akcije koja pomaže apsorpciju hrane. Pored djece, prepisuje se i starijim osobama koje pate od nedostatka apetita i onima kojima je potrebna veća energija, posebno u slučaju senilne astenije.
Ima balansirajući efekat na centralni nervni sistem u slučajevima nesanice i stanja anksioznosti i nervne napetosti. Djeluje kao antiseptik protiv klica različitih vrsta uključujući stafilokokus aureus i ima antivirusno i antigljivično dejstvo, podstičući aktivnost gastrointestinalnog sistema i nadbubrežnih žlezda (otuda se koristi kao pomoć protiv stresa). Matični mleč je takođe dragocjen izvor bifidobakterija – „prijateljskih“ bakterija koje podržavaju zdravlje gastrointestinalnog trakta – i stoga deluje kao probiotik.
Da biste što bolje apsorbovali hranljive materije, preporučujemo uzimanje matičnog mleča oralno na prazan stomak, najbolje 15-30 minuta prije doručka.

 

 

Naziv proizvoda: PAPPA REALE 30 kapsula  dodatak ishrani Uvoznik: Supplemet House D.O.O., Šeik Zaida 13,  Podgorica, Tel:  +38267997090 Proizvodjač: Proizvedeno za: LAF Network srl – Via Salvella II Traversa, 43 – 25038 Rovato (BS), Italy Izvoznik: LAF Network srl – Via Salvella II Traversa, 43 – 25038 Rovato (BS), Italy Zemlja Porekla: Italija Pakovanje / Neto količina: 30 kapsula  Namjena: Suplement sa energetskim, metaboličkim, antibakterijskim, antiseptičkim i antiinflamatornim svojstvima.Matični mleč je zaista "poseban" prirodni element koji djeluje kao tonik/restorativno i preporučuje se djeci, sportistima i studentima zahvaljujući pozitivnom efektu povećanja energije u borbi protiv fizičkog I mentalnog umora. Može da obnovi ravnotežu tijela kada pati od energetskog deficita i kada se osjećate psihički i fizički umorni. Cijenjen od strane pedijatara i majki, ovaj tonik takođe podstiče razvoj i rast djece. U oblasti pedijatrije, uspješno se primjenjuje kod prijevremeno rođenih beba, a samim tim i kod onih sa malo tjelesne težine. Takođe se obično daje bebama koje pate od nedostatka apetita ili pokazuju znake malapsorpcije.

* Nutritivne vrijednosti

Po dnevnoj dozi (1 kapsula)

Porcija po kontejneru 30

Liofilizirani matični mleč 200 mg

od čega 10-HDA 8 mg

Sastojci: liofilizirani matični mleč 4% 10-hidroksi-decenoična kiselina, sredstva za povećanje zapremine:

celuloza, dikalcijum fosfat; želatin, sredstva protiv zgrušavanja: silicijum dioksid, magnezijumove soli

masnih kiselina; boja: E 171.

Napomjena:  Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu I uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja dece. Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste lekove ili druge suplemente, pre upotrebe preparata treba da se posavetuje sa lekarom ili farmaceutom. Poseban oprez je potreban kod osoba sa oboljenjima bubrega i rizikom od stvaranja  oksalatnog kamenja  ili sa nekim oblikom anemije. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom I suvom mestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od izvora toplote i sunca.

Najbolje upotrebiti do kraja: Označeno na pakovanju

Oznaka serije: L

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PAPPA REALE 30 kapsula”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
pappa

PAPPA REALE 30 kapsula

Na Akciji: 10.32