Origano (30kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

13.99

Origano ima  priznate zdravstvene prednosti, jer ima moćna antibiotska, antiinflamatorna i antiinflamatorna svojstva.

Uporedi

Besplatna dostava u Crnoj Gori pri kupovini preko 59.99 €

Poznat je kao jedna od najpopularnijih aromatičnih biljaka koje se koriste u kuvanju, ali origano (Origanum vulgare) je mnogo više. Poznat od davnina po svojim ljekovitim svojstvima, kao i po svojoj aromi, origano se vijekovima koristio na području od Mediterana do Kine kao pravi prirodni lijek koji se koristi u mnogim prilikama za održavanje zdravlja i sprečavanje bolesti. Najvažniji element koji određuje pritisak kvaliteta antibiotika je fenol, “karvakrol”, moćan prirodni antibiotik koristan prije svega za zaštitu respiratornog trakta. Ali origano ima i druge priznate zdravstvene prednosti, jer ima moćna antibiotska, antiinflamatorna i antiinflamatorna svojstva.

 

Ali njeni efekti ne potiču samo iz tradicionalne medicine, već se mogu pohvaliti i veoma zanimljivom naučnom literaturom. Na primjer, prema nedavnoj studiji istraživača sa Univerziteta Džordžtaun, pokazalo se da ulje ekstrahovano iz njegovih listova ima antibakterijsku vrijednost čak i uporedivu sa sintetičkim antibioticima, ali pored toga ima i antivirusna i antiinflamatorna svojstva, što čini  “kompletan” lijek, koji favorizuje njegovu difuziju u nutricionističkom svijetu. Odličan je prirodni antibakterijski lijek širokog spektra, a njegova moć je naučno dokazana u naučnoj literaturi, a takođe je sposobna da eliminiše bakterije otporne na lijekove. Veoma je efikasan protiv parazita i virusa.

Zahvaljujući svojim antimikrobnim i antigljivičnim jedinjenjima, ovaj prirodni proizvod je efikasno rješenje protiv gljivičnih infekcija stopala, noktiju i intimnih djelova. Ulje origana pospješuje varenje stimulišući lučenje pljuvačke i želudačne sokove i ima svojstva aperitiva. Stimuliše protok žuči tako što poboljšava varenje masti i, posljedično, sprečava zatvor.

Zbog toga mu se pripisuje blagi laksativan efekat koji pomaže u uklanjanju otpada iz debelog crijeva bez uticaja na aktivnost njegovih zdravih bakterija, a može i da eliminiše otok abdomena u slučaju meteorizma.

 

Pakovanje / Neto količina: 30 kapsula 

Namjena: Origano ima snažna antibiotska, protivupalna, antiseptička (to je najmoćniji prirodni antiseptik do sada dobijen iz biljaka) i antispazmodična svojstva. Djelotvoran protiv parazita i virusa, gdje je utvrđeno da djeluje na preko 30 mikroorganizama odgovornih za grip, prehladu, urinarne infekcije, probavne probleme, respiratorne infekcije, upale i rane na koži. Pruža snažno dekongestivno i ekspektorantno dejstvo kod prehlade, gdje postaje djelotvorno sredstvo za suzbijanje kašlja i razrjeđivač sluzi.

Sastojci: eterično ulje origana (Origanum vulgare L.), sredstvo za povećanje volumena: celuloza; sredstvo za glaziranje: hidroksipropil metil celuloza; sredstva protiv zgrudnjavanja: silicijum dioksid, magnezijumove soli masnih kiselina; boja: E171.

Način upotrebe: uzmite 1 kapsulu dnevno sa vodom.

Napomena:  Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu  i zdrav način života! Čuvati van domašaja djece.

Upozorenje: Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje, koriste ljekove ili druge suplemente, prije upotrebe preparata treba da se posavjetuju sa ljekarom ili farmaceutom. Poseban oprez je potreban kod osoba sa oboljenjima bubrega i rizikom od stvaranja  oksalatnog kamenja  ili sa nekim oblikom anemije. Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mjestu, na sobnoj temperaturi i zaštićeno od izvora toplote i sunca. 

Najbolje upotrijebiti do kraja: Označeno na pakovanju 

Dodatne informacije

Kapsule

Recenzije

Još uvijek nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Origano (30kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Po dozi (1 kapsula)
Eterično ulje origana 150 mg

Podijeli sa prijateljima

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
origano

Origano (30kaps)-YAMAMOTO® NUTRITION

13.99